VACATURE(S)

Revalidatie na corona

lees verder

Revalidatie na corona

Als u een Corona infectie heeft doorgemaakt kan het zijn dat u moeite heeft met spreken, ademhaling, slikken en/of communicatie. Wij kunnen u als logopedist hiermee helpen.
Een goede afstemming tussen diverse hulpverleners is belangrijk om een goed  behandeltraject te kunnen bieden. Om die reden hebben wij een  multidisciplinair team samengesteld: Coronazorg Maastricht.

LOGOPEDIE NA CORONA

Waar kunnen wij u mee helpen?
Klik hier voor meer info!
ADEMHALING

Een logopedist kan helpen de ademhaling te verbeteren. Doormiddel van oefeningen kan de ademhaling in zowel rust als bij het spreken verbeterd worden.  

KRACHTIG SPREKEN

Wanneer u op de IC heeft gelegen bent u waarschijnlijk beademd met een buis, deze buis kan de stembanden beschadigen waardoor de stem minder krachtig is. De stem kan ook minder krachtig zijn door verminderde algemene conditie. Doormiddel van oefeningen kan de stem verbeterd worden.

SLIKKEN

Het kan zijn dat u problemen met slikken ervaart zoals hoesten tijdens of na het slikken of eten dat blijft hangen in de keel. De logopedist kan u helpen met slikadviezen zoals het vinden van de juiste houding tijdens het eten/drinken of het aanpassen van voeding waardoor het eten en drinken makkelijker wordt.  

COMMUNICATIE

Wanneer u zich tijdens de communicatie vermoeid voelt, of als u woordvindingsproblemen ervaart kunnen wij dit met u trainen. Zo kunnen wij de communicatie zo optimaal mogelijk laten verlopen voor u en uw omgeving.

Heeft u vragen over onze begeleiding,
neem dan gerust contact  met ons op.

Vacature(s)